09 november 2006

Recept

Fläskfilé i festform
4 port
500 g fläskfilé
salt peppar
150 gr Gorgonzola
3 msk kapris
2½ dl matlagningsgrädde
1 ask cocktailtomater
250 gr färska örter
Putsa filén och krydda.
Bryn filén runt om i stekpanna och skär sedan i
1½ cm tjocka skivor. Lägg i ugnsfast form.
Skär gorgonzolan i bitar. Koka upp den och kapris i grädden.
Låt puttra till osten smält.
Häll såsen över filén. Strö över halverade tomater och
ställ in i ugnen ca 15 minuter tills ytan fått lite färg.
Strö över örter och servera med tagliatelle och en grönsallad.

4 Comments:

Blogger Fotograferande Maria said...

Hej! Vad gott det lät!! Kanske skull prövas i helgen?!

Kram / maria

09 november, 2006 16:54  
Blogger Mindi said...

Tack för receptet. :)

Det är både hel och "halvdagar". En halvdag för oss är oftast sju timmar och det kan vara ett pass mellan klockan 8-15,12-19 eller 15-21:30 tex. Men även om det är "halvdag" så ska man ju dit och det är ändå tio dagar på raken och jag vet att jag kommer att vara halft död på julafton. ;)

Sen vet ju du som har jobbat i affär att dagarna i december är sju gånger värre än en vanlig arbetsdag annars. Usch jag blir trött bara jag tänker på det. ;)

Jag hoppas som dig att chefen är på bra humör i morgon.

09 november, 2006 19:58  
Anonymous Anonym said...

Verkar super gott, måste prova det under helgen.

Ha en trevlig helg!!
Kram Sara.

10 november, 2006 10:09  
Anonymous Anonym said...

Låter mumsigt *mmm* Sa just till sambon härom dagen faktiskt att det var läänge sen vi åt fläskfilé ... (det blir mest nöt & vilt här) .... Men du - ser att du kikar på Bonde söker fru - själv har jag lyckats missa vartenda program :-( men hjade gärna sett det från början då Sammets uppfödare visst var med (hon åkte todk ut direkt) *tihi*

10 november, 2006 15:00  

Skicka en kommentar

<< Home