Uppdatering 30 maj!
Ja, kakan klarar att ligga i press. jag var oxå lite fundersam till detta. Jag la en glasskärbräda på min och ställde en 2 liters läsk ovanpå. Funkade utmärkt.
Man skulle snart kunna stoppa denna blogg under kategorin receptbloggar snart. Fast jag lovar, det är bara en tillfällighet att så många recept ramlat in här den sista tiden. Jag har mina perioder i "testa nytt". :o)
I helgen testade jag ett recept på Chockladtårta och det går till receptpärmen. Där hamnar alla recept som gått hem hos blogginnehavaren och resterande familjen.
Hade jag haft någon så hade jag garnerat med tex physalis, jordgubbar eller annat.
Chockladtårta
200 gr chocklad
200 gr smör
3 ägg
2½ dl socker
3 dl mjöl
Smält chocklad (jag tog mörk) och smör i vattenbad. (Jag tror nog att det funkar rakt i kastrull för det gjorde jag med glacyren). Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet i äggsmeten och rör ner chockladblandningen. Häll smeten i form med löstagbara kanter. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. kakan ska inte vara genomgräddad. Låt svalna lite. Tag bort kanterna på formen och låt kallna helt under press. (Lägg en skärbräda på kakan och ställ något tungt på tex)
Glacyr:
25 gr smör
1 dl vispgrädde
150 gr chocklad
Smält smör grädde och choklad i en kastrull. rör hela tiden tills den är en jämn smet. Låt svalna. När den är rumsvarm häller man den över kakan. Vicka på kakan så glacyren rinner ut runtom.
Kakan blir godare om den får ligga till sig och mogna ett par dagar. Gör glacyren samma dag den ska ätas. Ju kallare glacyren är ju segare är den. har man tur (skicklighet) blir den precis lagom så att den inte rinner iväg på fatet. Servera gärna med grädde.
7 Comments:
Alltid kul med beprövade recept som man vet gått hem :)
Tack!
Äääääälskar chokladkakor, det kan man aldrig få för många recept på...
Fick ett mail att jag är kallad till en andra intervju på måndag - iiiiih. Nu blev jag nervös på riktigt, håll tummarna för mig så kanske vi kan ta detaljerna över en fika nästa vecka?
M U M S, men orkar kakan både skärbräda och något på, blir den inte runn som en pannkaka då?
kramis
Det receptet tackar man för.... jag älskar allt med choklad i! :)~
Ha det gott!
M I N D I
MUMS!!! Den verkar inte alls dum. Kanske tom jag kan fixa att göra, trots att jag är värdelös på att baka :o)
Kram
Va bra, då litar jag på det.
Kramis
Den där verkar ju inte äcklig precis *snor med mig*
Skicka en kommentar
<< Home