Har läst om så många som har regn och åter regn idag.
Vi har sol! Lite för mycket vind, men vad gör det, det är riktigt varmt ute.
Idag har vi grejat lite här hemma. Hundarna och jag har utforskat lite ny skog och snart ska vi på kalas. Vi ska fira barnens lilla kusin som fyller 3 år idag.
Testade ett nytt recept från Allt om mat nr 9.
Jag använde sådana där jättemuffinsformar. Dessa var av märket Eldorado och jag tror minsann att designern till dessa formar inte kunnat bestämma sig för om det skulle vara amerikanska muffinsformar eller pajformar för dessa var på tok för stora. Tänk er en muffins som är stor som en hel lunch......
Goda var dom iallafall och här kommer receptet
Hallon- och päron muffins med kardemumma
Till 9 stora eller 16 mindre:
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 gr smör
2½ dl strösocker
2 ägg
125 gr + 5 g hallon + ½ dl mjöl (använd gärna frysta)
1 moget päron skalat och skuret i klyftor
Kardemummaströssel:
1 1/4 dl mjöl
3/4 dl strösocker
1 msk stött kardemumma
60 g smält smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader
Blanda mjöl och bakpulver i en stor skål och ställ åt sidan.
Rör smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett åt gången och blanda ner mjölken.
Gör en fördjupning i mjölblandningen och rör ner äggblandningen.
Blanda 125 gr hallon med mjöl och rör ner dessa i smeten. Fyll upp smeten till ca 1 cm nedanför formkanten. Stick ner några päronklyftor till hälften och fördela resterande 75 gr hallon. Strö till sista över kardemummaströssel.
Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter för stora muffins och något kortare för små. Om hallonen är frysta kan det förlänga tiden något.
3 Comments:
Hej!! Muffinsen låter jättegoda. Måste testas!! Jag provade ditt recept på pastasalladen igår kväll, och det blev supergott!!
Boken handlar om en av de 5 systrarna, Anna Walsh, från Irland.
Boken börjar med att hon är hemma hos sin familj på Irland, skadad. Hennes man är försvunnen på något sätt, och hon vill bara tillbaka till sitt hem i New York. Man får reda på vad som hänt senare i boken. Jag tycker boken verkar jättebra!
Muffins kan man aldrig tröttna på, de är så lagom stora, eller ja de brukar vara lagom stora *ler* och dessutom kan man variera dem i oändlighet. Denna varianten har jag inte testat men de lät jättegoda.
Tro det eller ej, jag är ledig på fredag - en promenad med vovvarna kanske? å lite fika?
*tihi* det där limesåsreceptet brukar jag också göra, fast utan vitlök ..... själv har jag varit på resande fot hela helgen lång ....
Skicka en kommentar
<< Home