Nytt recept som testades i fredags.
Mycket gott!
Fläskfilé under Italienskt täcke
4 pers.
500 gr fläskfilé
1 tsk salt
2 krm peppar
Italienskt täcke:
1 mozzarella
1 kruka basilika
25 gr valnötter
50 gr grillad paprika (färdig på burk)
2 vitlöksklyftor
1 krm salt
½ krm peppar
Sås:
3 dl sky+ vatten
2 msk konc kalvfons
1 msk ljus maizenaredning
1 dl creme fraiche
1 tsk soja
1 krm svartpeppar
Gör så här:
1.Putsa filén och bryn den i smör till vacker färg. Salta och peppra.
2. Häll 3 dl vatten i stekpannan och sila det ner i en kastrull.
3. Skär mazarellan i små bitar. Hackabasilikabladen och valnötskärnorna. Skär paprikan i bitar. Skala och hacka vitlöken och blanda samman allt. Tillsätt salt och peppar.
4. Skär filén i cmtjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Bred täcket på köttet. Ställ in fatet i ugnen i ca 15 minuter tills täcket fått en fin färg och köttet är genomstket.
5. Koka upp skyn och fonden i kastrullen. Blanda redningen och creme fraiche. Vispa ner det i skyn. Låt såsen sjuda några minuter. Smaka av med soja och peppar.
Jag serverade detta med klyftpotatis, haricots verts och en sallad.
'
6 Comments:
Ja sådant ska man ju inte läsa när man är hungrig.
Jag tackar för receptet.Det ska testas!
Kram
Detta låter ju gott som bara den, kanske skall äta detta till helgen....hmmmm, smaskens.
Tack.
Ååh, det där lät som ett supermumsigt recept!!! Det måste jag testlaga någon gång :)
Jag är sugen nu! ;-) Vojne vojne ser jättegott ut! /Carin
aaaah det ser så himla gott ut!
Mums... Jag blir ju hungrig ju :))
Skicka en kommentar
<< Home